top of page
  • Foto van schrijverDSC Europe

ISE 2022 beurs: Wat staat er op het programma?Dit jaar gaat het jaarlijke ISE evenement door In Barcelona vanaf dinsdag 10 mei tot vrijdag 13 mei. Je kan er gedurende die dagen genieten van talrijke conferenties, boeiende gastsprekers, leerrijke seminaries, artistieke showcases, keynotes, challenges en nog veel meer. Thema's die uitgebreid behandelt zullen worden zijn data optimization en automation, artificiële intelligentie, digital signage, enz.


De rol van digital signage op de ISE beurs?

Digital signage kent de laatste jaren een groeiende trend. Bedrijven kiezen er vaker voor om gebruik te maken van digital signage om de in-store klantenervaring op te trekken. Ook niet gouvernementele organisaties kiezen meer en meer voor digital signage om praktische redenen. De laatste nieuwe tendensen omtrent digital signage zullen dan ook gecommuniceerd worden door een aantal ervaren gastsprekers in dat domein. Topics die op de agenda staan zijn groene signalisatie, consolidatie in de sector, optimale werkwijzen; en de laatste technologietrends. Daarnaast wordt dit ook visueler dan ooit gebracht! Een mooie kans om schitterende technologie te bewonden in een artistieke setting. De primeur van het jaar is de digital signage boulevard. Deze showcase richt zich op retail ervaringen en oplossingen. Naast het nieuwste op het gebied van digital signage displays, vinden bezoekers hier automatische kassa-oplossingen, sensoren en retail-analysesystemen om het winkelend publiek te betrekken, en de nieuwste tools om de winkelomzet te verhogen en een onvergetelijke winkelervaring te creëren.De 'smart building conferenctie'

Bob Snyder is als voorzitter van deze conferentie geen onbekend gezicht. Als hoofdredacteur van Channel Media Europe komt hij toelichten wat de laatste nieuwe trends zijn i.v.m. data en slimme technologie, met in het achterhoofd de Covid-19 pandemie die roet in het eten probeert te gooien. Misschien was de Covid-19 pandemie buiten al het negatieve ook wel een interessante troef voor bedrijven?


Maak de slimme keuze

In de smart building conferentie zal er gereflecteerd worden over de gevolgen van de pandemie op het sociaal en economisch stelsel. De focus zal gericht zijn op de slimme technologie die de bedrijven/organisaties nodig hebben in hun gebouwen. Volgens Bob Snyder een essentiële doorbraak in de huidige maatschappij. Op 9 mei zal hij over volgende actuele topics spreken:

  • Automatisering

  • Artificiële Intelligentie (AI)

  • Cyberbeveiliging

Oorspronkelijk geproduceerd door ISE steekt de smart building conferentie ver bovenuit wat betreft slimme gebouwen. Het internet der dingen en toegangscontrole stonden vorige edities van het ISE eerder op het lijstje. Aangezien de Covid-19 pandemie is het dit jaar het moment om een extra dimensie toe te voegen met ontwikkelingen omtrent het gebruik van intelligentie in gebouwen.


Volgens Snyder is het thema ontleend aan de impact van de pandemie. De bedrijven die reeds engagement hadden in het verfijnen van hun technologie binnen de bedrijfsmuren deden het opmerkelijk beter tijdens de pandemie, met lockdowns en heropeningen meegerekend. Automatisering en remote bediening hielpen sommige gebouweigenaren, verhuurders en huurders de lockdowns overleven. Tegelijkertijd waren het internet der dingen, toegangscontrole en sensoren voordelig bij het heropenen van vestigingen. Een bijkomende zorg is de luchtkwaliteit normen bij het toenemen van slimmere kantoorgebouwen. Klimaatverandering duwt energiebeheersing verder in het extreme.


Beveilingszorgen

De aanwezigen op het SBC mogen verschillende discussies verwachten over het verschuiven van afzonderlijke silo-systemen die hedendaags steeds meer te zien zijn in nieuwe gebouwen. Een trend met ernstige gevolgen voor veiligheid bij een zwakke opvolging. Het is daarom belangrijk een gemeenschappelijke IT-backbone te hebben zodat je maar één netwerk moet beveiligen. Zo vermijd je een web van ontelbare operationele technologie en IT-netwerken. Deze kwetsbaarheden vormen een belangrijk topic voor het SBC congres.


Data-analyse en AI zijn de besproken onderwerpen voor de komende jaren en zullen daarom ook deel uitmaken van het programma. Er zal extra aandacht worden besteed aan de toenemende integratie van AI met bouwsystemen en IoT-apparaten. Met nadruk op het potentieel om ervaringen te optimaliseren, de operationele efficiëntie en perfectioneren van ruimte en gebruik. Volgens Snyder is AI een fundering die geconvergeerde geïntegreerde oplossingen voor gebouwen mogelijk maakt en verbondenheid creëert.


Snyder plaatst zichzelf in het sprekersprogramma, waar de aanwezigen horen over de nieuwste trends en tools over de visie. Het publiek staat gekend als interactief en verkiezen een energieke sfeer waar ze hun eigen bijdrage kunnen leveren. De combinatie van input, visie, open deelname en netwerk geven interessante inzichten voor de afgevaardigden.


Het evement is gebruikelijk voor iedereen die onderdeel is van de huidige maatschappij. Zelfs als je geen zakelijke oogmerken hebt kan je interessante informatie meepikken in hoe de besproken belangen verder uitgebouwd zullen worden in de toekomst. Het is alleen maar mooi meegenomen om te ontdekken hoe technologieën samenkomen en voordelig kunnen ingezet worden.


Gebaseerd op "Making the smart choice" 06-05-2022 ~ D. Davies ~

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page